Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

VIDEO: Drie internationaal gezochte criminelen op Most Wanted lijst gepakt in Spanje

Beelden van de aanhouding in Spanje van drie internationaal gezochte criminelen op de Most Wanted lijst.

In een gezamenlijke operatie met het snelle-interventieteam van het Hongaarse nationale politieonderzoeksbureau (KR NNI) zijn drie van de meest gezochte criminelen in Hongarije gearresteerd in Spanje. De verdachten stonden bovenaan de “Most Wanted” lijst van de Hongaarse autoriteiten.

De spectaculaire actie, vastgelegd op beelden, toonde de nauwgezette planning en uitvoering van de arrestaties. De arrestanten werden op verschillende locaties gelokaliseerd en vervolgens geconfronteerd door het snelle-interventieteam, dat zonder incidenten de aanhoudingen verrichtte.

De Hongaarse autoriteiten waren al geruime tijd op zoek naar deze criminelen vanwege hun betrokkenheid bij ernstige misdaden. De operatie is het resultaat van nauwe samenwerking tussen de Hongaarse en Spaanse politie, waarbij informatie-uitwisseling en gecoördineerde inspanningen hebben geleid tot het succesvol lokaliseren en arresteren van de voortvluchtigen.

De arrestanten zullen nu worden overgebracht naar Hongarije om daar voor de rechter te verschijnen en verantwoording af te leggen voor hun daden. De operatie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de handhaving van de openbare veiligheid en het rechtssysteem in zowel Hongarije als Spanje.