Opvallend rijgedrag leidt naar vuurwapen, drugs en tienduizenden euro’s cash in een kluis

De politie heeft na opvallend rijgedrag een vuurwapen, tienduizenden euro’s cash en drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Op vrijdagavond viel rond 21.30 uur een auto op de Molenweg in Oosterland op vanwege het rijgedrag. De agenten gaven de auto een stopteken voor een controle. De 18-jarige bestuurder bleek niet in bezit van een rijbewijs.

Bij verdere controle van de auto troffen agenten een vuurwapen en een mes in de auto aan. De drie inzittenden zijn daarop aangehouden en ingesloten in een politiecel. Naast de 18-jarige man uit Middelburg, gaat het om een 18-jarige man uit Burgh-Haamstede en een 17-jarige uit Brouwershaven. De wapens zijn in beslag genomen.

De politie heeft in verband met de vondst verder onderzoek gedaan en drie woningen in Burgh-Haamstede, Brouwershaven en Middelburg doorzocht. Daarbij zijn knalpatronen, een alarm- en balletjespistiool, een boksbeugel, 280 XTC-pillen en vals geld gevonden. In een kluis werd 73.000 euro gevonden. Het geld is in beslag genomen en de herkomst wordt onderzocht.