© crime-nieuws.nl

Opvallend rijgedrag leidt naar vuurwapen in auto en aanhoudingen

De politie heeft na opvallend rijgedrag aanhoudingen verricht voor een vuurwapen in een auto in Dordrecht.

Op woensdagavond 24 mei zijn twee mannen van respectievelijk 30 en 35 jaar oud aangehouden nadat er in hun voertuig op de Laan der Verenigde Naties een vuurwapen werd aangetroffen. De verdachten, wiens woonplaats onbekend is, werden gearresteerd door surveillerende agenten.

Rond 21.45 uur trok het voertuig de aandacht van de agenten tijdens hun patrouille. Na een doorzoeking van de auto ontdekten de agenten een vuurwapen. Onmiddellijk werden de bestuurder en de bijrijder gearresteerd op verdenking van vuurwapenbezit. Het gevonden vuurwapen is veiliggesteld voor verder onderzoek.

De politie is verheugd dat dit potentieel gevaarlijke wapen van de straten van Dordrecht is gehaald. Het is van groot belang om de veiligheid van de inwoners te waarborgen en dergelijke illegale wapens uit circulatie te nemen. Het onderzoek naar de herkomst en het mogelijke gebruik van het vuurwapen zal nu worden voortgezet.

De verdachten, twee mannen in de leeftijd van 30 en 35 jaar oud, worden momenteel verhoord om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden rondom het wapenbezit. Hun woonplaats is nog onbekend en verdere details over hun identiteit zijn niet vrijgegeven.

De politie roept getuigen op die mogelijk meer informatie hebben over dit incident om zich te melden. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer. Het is van groot belang dat de gemeenschap samenwerkt met de autoriteiten om de veiligheid te waarborgen en criminele activiteiten te bestrijden.

De twee verdachten zullen naar verwachting worden voorgeleid aan de rechterlijke autoriteiten, waar zij verantwoording zullen afleggen voor hun vermeende misdrijf. Indien schuldig bevonden, kunnen zij geconfronteerd worden met ernstige strafrechtelijke gevolgen.

Het is een opluchting voor de inwoners van Dordrecht dat de politie adequaat heeft gereageerd en snel heeft gehandeld bij de ontdekking van het vuurwapen. Dankzij het doortastende optreden van de agenten is een potentieel gevaarlijke situatie voorkomen. De politie zal blijven werken aan het handhaven van de openbare veiligheid en het bestrijden van criminaliteit om de gemeenschap te beschermen.