Opvallend rijgedrag op scooter leidt naar vuurwapen onder auto en man gezocht voor witwassen

In Rotterdam heeft de politie twee mannen op een scooter aangehouden na opvallend rijgedrag. Er is een vuurwapen in beslag genomen en een van de twee bleek nog een openstaande celstraf te hebben voor witwassen.

Agenten gaven twee jongens op een scooter op woensdagavond rond 20.00 uur een stopteken op de Rochussenstraat omdat ze de aandacht trokken van de politie. Toen de agenten de jongens aansprak om hun identiteit te controleren, ging de 21-jarige jongen ervandoor. Op de hoek van de ‘s-Gravendijkwal met de Volmarijnstraat gooide hij iets onder een auto. Op dat moment was niet goed te zien wat hij weg gooide, maar het vermoeden bestond dat het om een vuurwapen ging. Een agent heeft meerdere keren geroepen dat hij moest blijven staan, pas toen hij zijn vuurwapen op de verdachte richtte, gaf de verdachte het op en stopte.

De 20-jarige bestuurder reed weg en probeerde te vluchten. De man kwam niet ver en werd enkele straten verderop alsnog aangehouden. Na verhoor op het bureau is hij heengezonden met een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. De andere verdachte is vastgezet omdat het bleek dat hij nog gesignaleerd stond inzake witwassen. Na onderzoek bleek ook nog dat hij inderdaad een vuurwapen onder de auto had geggooid. De verdachte is aangehouden voor het wapen en de openstaande celstraf.