Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Levenslange celstraf voor Amsterdammer Naoufal F. alias ‘Noffel’ inzake Mocro Maffia liquidatie

De Amsterdammer Naoufal F. alias ‘Noffel’ is veroordeeld tot een levenslange celstraf in verband met een liquidatie in Almere.

Eerder werd de verdachte al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor het aansturen van een mislukte liquidatie met AK-47’s in Diemen. De schutters probeerden destijds (in 2015) Peter ‘Pjotr’ R. te liquideren. Volgens de rechtbank is er een grote kans dat de verdachte na een gevangenisstraf opnieuw de fout in zal gaan en legt mede daarom een levenslange celstraf op aan ‘Noffel’.

Op 15 december 2015 verliet het slachtoffer, de vermeende Iraanse aanslagpleger Mohammad Reza Kolahi Samadi die onder de schuilnaam Ali Motamed leefde, zijn woning in Almere om naar zijn werk te gaan toen hij onder vuur werd genomen. Het slachtoffer was spullen aan het laden in zijn bestelbus toen hij van dichtbij door zijn hoofd werd geschoten. Na de liquidatie zijn de daders in een auto gevlucht.

Na onderzoek heeft de politie twee Amsterdammers van 29 en 36 jaar oud aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Volgens de officier van justitie wisten de twee niet om wie het ging en werd de liquidatie alleen voor het geld uitgevoerd. Wie de opdracht zou hebben gegeven is een raadsel. De verdachten ontkennen in ieder geval in alle toonaarden iets te maken te hebben met de liquidatie. De Amsterdammers hebben uiteindelijk een celstraf van 25 jaar opgelegd gekregen.

De verdachten zijn tegen de lamp gelopen mede dankzij onderschepte PGP berichten van het bedrijf Ennetcom. In de berichten werd over de moord gesproken en het doelwit. De gebruikers van de telefoons waanden zich veilig en spraken open en bloot over misdrijven. Politie en justitie hebben met behulp van de PGP berichten veel onderzoeken gestart en er zullen naar verwachting nog meerdere personen worden veroordeeld/aangeklaagd voor ernstige misdrijven zoals liquidaties.