© Crime-Nieuws.nl

‘Oranje-international Quincy Promes afgeluisterd vanwege 4000 kilo cocaïne in Antwerpen’

Oranje-international Quincy Promes werd afgeluisterd vanwege grootschalige drugshandel en deelname criminele organisatie.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van opsporingsbronnen. De voetballer wordt verdacht van het neersteken van zijn neef op een familiefeest in Abcoude. Recent bleek dat Promes de steekpartij toe heeft gegeven in afgeluisterde gesprekken. Met verschillende familieleden sprak de voormalige Ajax-voetballer over het steekincident enkele uren eerder op het feest. Opmerkelijk was het feit dat Promes afgeluisterd werd door de politie. Dat moest vanwege een andere zaak zijn en nu blijkt volgens de krant waarom dat was, hij wordt namelijk verdacht van grootschalige drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Volgens bronnen van De Telegraaf zou het specifiek gaan om een partij van 4000 kilogram cocaïne die in april 2020 werd onderschept in Antwerpen. Meerdere uithalers uit Amsterdam Zuidoost werden die dag aangehouden bij een actie van de politie. Er zouden naar verluidt al familieleden van de voetballer vastzitten in verband met de grote drugszaak. Het Openbaar Ministerie (OM) wil (nog) niet inhoudelijk reageren op de vermeende beschuldigingen.