Oud-minister Camiel Eurlings biedt excuses aan voor ‘handgemeen’ met ex

Camiel Eurlings heeft na tweeëneenhalfjaar zwijgen over de mishandeling van zijn ex-vriendin, excuses aangeboden voor de mishandeling.

Er is recent veel ophef ontstaan vooral omtrent het feit dat Eurlings weigerde op te stappen als IOC-lid. In een interview met NRC Handelsblad meldt hij dat hij de publieke impact van het incident en zijn gebrek aan openheid daarover heeft onderschat.

Volgens Eurlings is er in de nacht van 20 op 21 juli 2015 een handgemeen voorgevallen tussen hem en zijn ex-vriendin Tessa Rolink. Eurlings zegt zelf tot de conclusie te zijn gekomen dat hij zich moet excuseren tegenover zijn ex, het Internationaal Olympisch Comité (IOC), sportkopele NOC-NSF en het Nederlandse publiek. Aldus Camiel Eurlings.

Het ging om een eenmaling incident meldt de voormalig minister en KLM-bestuurder. Uiteindelijk heeft Eurlings een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie (OM). Naar eigen zeggen heeft hij nooit overwogen om op te stappen bij het IOC. ‘Ik hecht zeer aan mijn verantwoordelijkheid als IOC lid.’

De ex-vriendin van Camiel Eurlings, Tessa Rolink, deed in 2015 aangifte tegen hem vanwege een mishandeling. Het slachtoffer liep daarbij onder meer een gebroken elleboog op, gescheurde oorlellen en een gebroken oogkas.