Oud-raadsman Trump (Rudy Giuliani) beschuldigd van aanranding in aanklacht van 10 miljoen

Een voormalig medewerkster van Rudy Giuliani beschuldigt hem van aanranding en intimidatie in een aanklacht van 10 miljoen dollar.

In een schokkende ontwikkeling heeft Noelle Dunphy, een voormalig medewerkster van Rudy Giuliani, een rechtszaak aangespannen tegen haar voormalige werkgever. Dunphy beschuldigt de voormalige raadsman van Donald Trump van aanranding, intimidatie en het creëren van een ondraaglijke werkomgeving. Ze eist een schadeloosstelling van maar liefst 10 miljoen dollar voor de geleden schade.

Noelle Dunphy trad in januari 2019 in dienst als directeur bedrijfsontwikkeling bij Giuliani. Volgens de aanklacht begon het misbruik bijna onmiddellijk na haar aantreden. Dunphy beweert dat Giuliani haar onder dwang dwong tot orale seks en haar ook verplichtte om naakt of in bikini te werken.

Naast deze gruwelijke beschuldigingen beweert Dunphy dat Giuliani, samen met voormalig president Trump, een plan bedacht waarbij ze een presidentieel pardon zouden verlenen in ruil voor een bedrag van 2 miljoen dollar. Een presidentieel pardon houdt in dat een veroordeelde gratie krijgt van de president.

Hoewel Dunphy de aantijgingen in januari van dit jaar openbaar maakte, is nu de volledige aanklacht van 70 pagina’s gepubliceerd. Ze beweert meerdere audio-opnames te hebben waarop Giuliani’s schuld duidelijk wordt. Deze opnames zouden onder andere seksueel getinte opmerkingen en racistische en antisemitische uitlatingen van Giuliani bevatten.

Daarnaast beweert Dunphy dat de inmiddels 78-jarige Giuliani haar nog miljoenen aan niet-uitbetaald loon verschuldigd is. Bij haar indiensttreding werd haar een jaarsalaris van 1 miljoen dollar beloofd, maar het grootste deel van dit bedrag zou ze nooit hebben ontvangen. Dunphy werkte voor Giuliani van 2019 tot 2021.

Giuliani’s woordvoerder heeft de beschuldigingen afgedaan als “pure intimidatie en een poging tot afpersing”. Rudy Giuliani, voormalig raadsman van de oud-president en voormalig burgemeester van New York City, bekleedde het ambt van 1994 tot 2002.

Deze aanklacht werpt een schaduw op het imago van een persoon die ooit een prominente rol speelde in de Amerikaanse politiek en roept serieuze vragen op over het gedrag van machtige figuren. De rechtszaak zal ongetwijfeld een uitgebreid onderzoek met zich meebrengen en de waarheid aan het licht brengen.