Agenten rukken na melding over vuurwapen uit met getrokken wapens

Agenten rukken na melding over vuurwapen uit met getrokken wapens.

De politie heeft op donderdagmiddag 18 mei 2023 een man gearresteerd in Roosendaal wegens het bezit van een nepvuurwapen dat sterk leek op een echt vuurwapen. Het incident vond plaats op de Lindenburg, in de buurt van een druk winkelcentrum, nadat de politie een melding had ontvangen dat de verdachte een vuurwapen op iemand had gericht.

Geconfronteerd met deze melding nam de politie geen enkel risico en rukte met meerdere politieauto’s uit naar de locatie. Door gebruik te maken van de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV), een speciale politietechniek, slaagden de agenten erin om de verdachte aan te houden. De verdachte, een 23-jarige man uit Roosendaal, werd aangetroffen in een auto. Na de arrestatie ontdekten de agenten het nepvuurwapen in de auto. Hoewel het nepvuurwapen dezelfde afmetingen en vormen had als een echt vuurwapen, bleek het gelukkig geen gevaar te vormen.

De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na het afleggen van een verklaring mocht hij huiswaarts keren. Dit incident benadrukt het gevaar van nepvuurwapens, aangezien ze situaties kunnen creëren waarin agenten altijd moeten handelen alsof het om een echt vuurwapen gaat. Het is daarom verboden om met een nepvuurwapen op straat te lopen, omdat anderen het als een bedreiging kunnen ervaren.

De politie roept op tot voorzichtigheid en wijst erop dat het vaak moeilijk is om van een afstandje te beoordelen of een wapen echt of nep is. Het gebruik van nepvuurwapens kan leiden tot ernstige misverstanden en gevaarlijke situaties. Als burgers verdachte activiteiten of het bezit van een wapen waarnemen, wordt geadviseerd om direct contact op te nemen met de politie.

De aanhouding van de man met het nepvuurwapen onderstreept het belang van bewustwording en naleving van de regels met betrekking tot wapenbezit. De politie zal blijven optreden tegen overtredingen op dit gebied om de veiligheid van de samenleving te waarborgen.