Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Ouders aangehouden voor kindermishandeling vanwege kakkerlakken in rugtas dochter

De Amerikaanse politie is in actie gekomen nadat een kind op school arriveerde met kakkerlakken in haar rugzak.

Samantha Acker, 37, en Christopher Rounds, 36, zijn gearresteerd op beschuldiging van kindermishandeling. De twee ouders werden gearresteerd nadat hun 15-jarige dochter, die doofstom is, naar school kwam in vuile kleren en met kakkerlakken in haar rugzak.

Toen agenten aankwamen bij het huis van het gezin, troffen ze het aan in “volledige wanorde”. Er was een vieze geur, er was geen werkende airconditioning en het afval hoopte zich op, waardoor het bijna onmogelijk was om de deuren naar de kinderkamers te openen.

Agenten zeiden dat niemand in huis gebarentaal kent om met het 15-jarige meisje te communiceren, ondanks dat ze sinds haar geboorte doofstom is. Onderzoekers zeiden ook dat het ministerie van Kinderen en Families eerder naar het huis was geroepen na berichten over mogelijke “ongeschikte levensomstandigheden” en een kind met “chronische hoofdluis”.

Onderzoekers zeggen dat ze geen bewijs hebben gevonden dat de kinderen fysiek zijn mishandeld. Ze zeiden dat alle vier de kinderen uit huis waren gehaald en dat de tijdelijke voogdij aan familievrienden was gegeven.