‘Ouders baby gevonden in afvalcontainer Amsterdam verdacht van moord ander kind’

De ouders van een baby die in Amsterdam in een afvalcontainer werd gevonden, worden ook verdacht van moord op een ander kind.

Dat schrijft Het Parool. De ouders van de baby die in 2021 in een vuilcontainer in Amsterdam-Zuidoost werd gevonden, zijn nu ook verdacht van moord op een ander kind. Dit heeft het Openbaar Ministerie bevestigd na berichtgeving door Het Parool. Het tweetal was minderjarig ten tijde van beide incidenten. Het onderzoek naar de moordzaak loopt nog en er zijn geen details bekendgemaakt.

In 2021 werd de vondst van de pasgeboren baby in de vuilcontainer landelijk nieuws en zorgde voor veel verontwaardiging. De ouders, beiden 17 jaar oud op dat moment, werden al verdacht van poging tot moord op hun eigen kind. De advocaat van de vader verklaarde destijds dat de ouders dachten dat het kindje al was overleden en dat er in paniek een verkeerde beslissing was genomen. Het kindje werd bevrijd uit de container en onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met de baby gaat, is niet bekend.

De advocaten van de ouders hebben nog niet gereageerd op de nieuwe beschuldiging van moord. Hun strafzaak staat gepland voor medio september.