© Pexels

Belgisch international door eigen voetbalclub in VS per direct geschorst vanwege racisme

In de VS is een Belgisch international per direct geschorst door zijn eigen voetbalclub vanwege een racistische opmerking.

De Belgische voetballer Dante Vanzeir moet vrezen dat zijn avontuur in de Major League Soccer er al na één basisplaats opzit. De aanvaller van New York Red Bulls is door zijn club voorlopig geschorst nadat hij tijdens de wedstrijd tegen San Jose Earthquakes racistisch taalgebruik had opgebiecht. Vanzeir gebruikte het n-woord, vermoedelijk gericht aan de Kaapverdiaanse voetballer Jamiro Monteiro, die eerder in Nederland speelde voor clubs als Cambuur en Heracles.

De wedstrijd werd twintig minuten onderbroken nadat Earthquakes-speler Jeremy Ebobisse had gehoord wat Vanzeir zei. Hoewel de Belgische international na afloop diep door het stof ging, kreeg hij een storm van kritiek over zich heen. In afwachting van de straf die Vanzeir te wachten staat, heeft zijn club hem alvast voorlopig geschorst.

Of Vanzeir nog een toekomst heeft bij New York Red Bulls is nog onduidelijk. Zijn gedrag wordt in ieder geval niet getolereerd en de club neemt de zaak hoog op.