De politie in Rotterdam is op zoek naar een overvaller met opvallende felblauwe ogen, lange wimpers en een ‘twee weken zongebruind’ huid.

De man sloeg woensdagavond rond 20.4 uur toe bij een bouwmarkt aan de Driemanssteeg. De dader was gekleed in een zwart trainingspak en had een bivakmuts en capuchon op. Hij had een vuurwapen in zijn hand en rende direct naar de kassa. Hij richtte het wapen op de medewerkster en eiste geld. Het slachtoffer werkte mee en gaf hem het geld.

Met de buit rende de verdachte de winkel weer uit, stapte in een auto, vermoedelijk een donkere Ford Ka, en ging er vandoor. De politie kwam snel ter plaatse maar de overvaller was toen inmiddels gevlucht. In de omgeving is nog gezocht maar de man is niet meer aangetroffen.

Volgens getuigen was de overvaller een jongen die niet ouder was dan 19 jaar. Hij zou ongeveer 1.70 zijn, een dun postuur hebben, lichtgetint zijn ‘alsof je twee weken door de zon gebruind bent’ en dus felblauwe ogen hebben en duidelijke lange wimpers. Mogelijk droeg hij ook handschoenen. De politie roept getuigen op om zich te melden.