In een gezamenlijk onderzoek hebben de Spaanse en Amsterdamse recherche een moordcommando van zes Nederlandse criminelen opgerold.

De verdachten zouden betrokken zijn geweest bij zeker tien liquidaties in Spanje en Nederland. Het onderzoek naar de groep kwam aan het rollen na de liquidatie van Abdelhadi Yaqout alias ‘Marco’ in januari 2019 in Marbella. Na een uitgebreid onderzoek en onder meer observaties kwam de politie in actie.

Eerder deze maand werd de moordcommando opgerold toen vier mannen onderweg waren naar een liquidatie in Spanje. Net over de grens werden de verdachten aangehouden. Na doorzoeking werden in een verborgen ruimte in hun auto vuurwapens aangetroffen. Een andere verdachte zit al enige tijd vast in Nederland, een zesde is recent opgepakt en bleek in het bezit te zijn van een semiautomatisch pistool met demper.

Volgens Het Parool zijn de verdachten enkele beruchte Amsterdamse criminelen. Het gaat onder meer om Jermaine B. (37) alias ‘Boris’ die verdacht wordt van betrokkenheid bij liquidaties en al enige tijd vastzit. De moorden hebben een link met motorclub Caloh Wagoh en Ridouan T., volgens justitie.

Van de aanhoudingen van enkele verdachten zijn ook beelden gemaakt die hieronder te bekijken zijn. Het onderzoek naar de reeks liquidaties en mogelijke betrokkenen wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.