© crime-nieuws.nl

Overvaller met Mercedes petje gezocht na roven cash bij bioscoop

De politie doet onderzoek naar een gewapende overval op een bioscoop in Groningen.

Op zondagavond liep de dader rond 21.15 uur de bios aan de Zuiderdiep binnen en bedreigde een medewerker achter de kassa. Het slachtoffer maakte de kassa open en gaf hem een geldbedrag mee. Toen de man het geld in handen had, vertrok hij naar de Haddingestraat, in de richting van de Vismarkt. Er raakte niemand gewond.

Een oplettende bioscoopmedewerker die doorhad wat er gebeurde liep snel weg om hulp in te schakelen en de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Er is een zoekactie gehouden in de omgeving maar daarbij werd niemand aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen die de overvaller in de binnenstad hebben gezien.

De overvaller is een witte man van ongeveer 1.75 meter lang en spreekt vloeiend Nederlands. Hij droeg op de avond van de overval een donkere broek; donkere korte jas met een wit accent op de linkermouw bij de bovenarm. Ook droeg hij een zwarte baseballpet met het logo van Mercedes. Hij had een zwarte sjaal om zijn nek, die op het moment van de overval hoog opgetrokken was tot vlak onder de ogen