Pagina’s vol emotionele rouwadvertenties in kranten na liquidatie advocaat Derk Wiersum

De kranten staan vandaag vol met rouwadvertenties van onder meer familie, vrienden en collega’s van de geliquideerde advocaat Derk Wiersum (44).

In verschillende advertenties van collega’s en de familie van Derk Wiersum wordt stilgestaan bij de moord op de advocaat. De meeste mensen zijn zeer geschokt en aangeslagen dat Wiersum om het leven is gebracht mogelijk alleen maar omdat hij zijn werk deed. ‘Dat iemand vanwege zijn fundamentele bijdrage aan de rechtstaat om het leven wordt gebracht, is voor ons niet te bevatten.’ Aldus de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken in één van de rouwadvertenties.

De 44-jarige advocaat stond de Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. bij het Marengo-proces. Dat proces draait om een reeks liquidaties en pogingen daartoe die volgens B. in opdracht van Ridouan T., de meest gezochte man van Nederland, zouden zijn uitgevoerd. Of de liquidatie van de advocaat daarmee te maken heeft is nog niet bekend. Het onderzoeksteam houdt naar eigen zeggen rekening met alle scenario’s.