Pakket met vuurwapens onderschept na tip uit Spanje over wapenexport

De politie heeft na een tip uit Spanje aanhoudingen verricht en een pakket met vuurwapens onderschept.

De politie heeft afgelopen dinsdag een 47-jarige man uit Vlaardingen aangehouden in een onderzoek naar overtreding van de wet wapens munitie. De verdachte zit vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bij de recherche kwam recent een tip binnen van de Spaanse politie over een mogelijk wapenexport naar Nederland. Op basis van deze informatie is direct een kortlopend onderzoek gestart. Het team van de DRR kreeg snel zicht op de man die het pakket besteld had en wist te achterhalen waar het afgeleverd moest worden.

Op de Produktiestraat in Vlaardingen heeft de politie afgelopen dinsdag een doorzoeking gedaan. De verdachte was daar op dat moment ook aanwezig en is direct aangehouden. In het pakket zaten vijf gasalarmpistolen. In het criminele milieu worden deze vaak omgebouwd naar echte pistolen.

Een tweede bedrijfspand aan de Fransenstraat in Vlaardingen en de woning van de verdachte zijn ook doorzocht. In de woning werd een boksbeugel aangetroffen. In het andere bedrijfspand van de verdachte vond de politie een cocaïnepers, geldtelmachines en versnijdingsmiddelen.

De auto van de verdachte is ook onderzocht, in de achterbak lag een vuurwapen. Ook bleek het voertuig voorzien te zijn van een ingebouwde verborgen ruimte. De verdachte is vastgezet en de politie doet verder onderzoek naar het wapenexport.