© Politie

Saïd R. de vermeende rechterhand van Ridouan Taghi wordt door Colombia uitgeleverd aan Nederland

Saïd R., de vermeende rechterhand van Ridouan Taghi, mag aan Nederland worden uitgeleverd.

Dat heeft het Hooggerechtshof in Colombia bepaald meldt De Telegraaf. Wanneer R. wordt uitgeleverd is niet bekend. Hij zit al enige tijd in een cel in het Zuid-Amerikaanse land.

Saïd R. wordt samen met Ridouan Taghi verdacht van betrokkenheid bij liquidaties en grootschalige drugssmokkel. Beide staan terecht in het grote Marengo liquidatieproces. Kroongetuige Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Taghi en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij enige tijd geleden in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Taghi het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Daar zit hij nog steeds vast in afwachting van zijn mogelijke uitlevering aan Nederland. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.