Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Pakketjes drugs in dozen fruit in meerdere filialen supermarkt in Flevoland en Noord-Holland

In meerdere supermarkten hebben medewerkers drugs aangetroffen in dozen fruit.

Bij de politie kwam zaterdagochtend melding binnen van medewerkers van een supermarktfiliaal in Noord-Holland. In enkele dozen met fruit werden pakketjes aangetroffen. Toen de politie ter plaatse kwam ontstond direct het vermoeden dat het ging om een partij drugs. Hierop werd direct verder onderzoek ingesteld en is er contact gelegd met andere eenheden.

De dozen fruit bleken vandaag vanuit één distributiecentrum naar meerdere filialen te zijn gestuurd De politie heeft direct alle filialen bezocht en daar onderzoek gedaan. In vier van de filialen, verspreid over twee provincies, werden verdachte pakketjes aangetroffen en in beslag genomen. De Forensische Opsporing heeft onderzoek naar de substantie in de pakketjes gedaan. Hieruit is gebleken dat het inderdaad om verdovende middelen gaat.

De politie kan volgens een woordvoerder met zekerheid zeggen dat alle drugs uit de geleverde goederen is gehaald.  In het belang van het onderzoek doet de politie op dit moment verder geen mededelingen. Er zijn voor zover bekend geen verdachten aangehouden.