Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Panamese international voetballer om het leven gekomen bij schietpartij

De Panamese international Gilberto Hernández is zondag om het leven gekomen bij een schietpartij in de Panamese stad Colón. De 26-jarige verdediger was één van de slachtoffers van een schietpartij waarbij in totaal zeven mensen werden geraakt. De daders zijn nog op de vlucht.

Volgens Panamese media stapten twee mannen zondag uit een auto en openden ze vervolgens het vuur op een groep voetgangers. Onder hen bevond zich ook Hernández. De voetballer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek daar aan zijn verwondingen.

Hernández speelde voor het Panamese Independiente en was sinds een aantal maanden international. Hij debuteerde in maart in een oefenduel met Guatemala. Niet lang erna deed hij als invaller mee in een oefenwedstrijd tegen Argentinië (2-0-nederlaag) in het Estadio Monumental.

De vader van Hernández, Gilberto Hernández Sr., heeft de daders opgeroepen zich te melden. “Ik vergeef degenen die mijn zoon dit hebben aangedaan, er is genoeg geweld geweest. Veel getalenteerde spelers in Colón hebben al het leven verloren. Ik roep de autoriteiten op om projecten te starten om jongeren te redden van geweld”, aldus de vader. De stad Colón heeft één van de hoogste moordcijfers in Panama.

De dood van Hernández is een schok voor de Panamese voetbalwereld. De voetballer werd gezien als een groot talent en had nog een lange carrière voor de boeg. Hij laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.

De Panamese autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de schietpartij.