© Crime-Nieuws.nl

Pand doorzocht in onderzoek naar gooien handgranaat bij afpersing fruitbedrijf Hedel om coke

De politie heeft in het onderzoek naar afpersingen van een fruitbedrijf in Hedel, een inval gedaan in een pand in IJsselstein.

Het gaat specifiek om het gooien van een handgranaat in Kerkdriel. De aanslag vond begin 2020 plaats. De aanslag met de handgranaat maakte deel uit van een langdurige afpersingszaak van een fruitbedrijf in Hedel. Uit onderzoek bleek dat er eerst een condoleancekaart door de brievenbus werd gedaan, daarna werd het huisnummer op de gevel van het appartementencomplex gespoten. Tot slot gooide iemand de handgranaat naar het complex en rende weg met de handen voor zijn oren.

Er werd eerder al een verdachte in IJsselstein aangehouden voor deze zaak, hij is in eerste aanleg veroordeeld tot vijf jaar cel. Er loopt nog een hoger beroep. De rechtbank concludeerde al dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de zaak. De politie is in het onderzoek op informatie gestuit die leidde naar de doorzochte woning in IJsselstein. Mede op basis van de aangetroffen informatie hoopt de politie op korte termijn alsnog een verdachte aan te houden voor deze zaak.