Pand in Purmerend beschoten bij schietincident, politie start onderzoek

De politie heeft een onderzoek gestart naar de beschieting van een pand in Purmerend.

Vanochtend rond 04.30 uur heeft er een beschieting plaatsgevonden bij een woning aan de Boeierstraat in Purmerend. De gevel en het raam van de woning zijn beschadigd door kogelinslagen. Ook is er vermoedelijk vuurwerk afgestoken bij de voordeur van de woning. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.

Direct na de melding van de knallen heeft de politie onderzoek gedaan op de locatie. Hierbij is ook een speurhond ingezet. Sporen zijn veiliggesteld en de politie is nog op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen verschaffen over de beschieting.

Op het moment van de beschieting was niemand aanwezig in de woning. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden en doet momenteel verder onderzoek naar de zaak. Er is nog geen duidelijkheid over de aanleiding van de beschieting en de eventuele relatie met de bewoners van de woning.

De politie roept getuigen op zich te melden als zij iets verdachts hebben gezien of gehoord rondom de Boeierstraat in Purmerend op woensdagochtend rond 04.30 uur. Daarnaast vraagt de politie ook om eventuele beelden die kunnen helpen bij het onderzoek, te delen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.