Partij amfetamine, XTC en wiet gepakt bij invallen in onderzoek naar afpersing

De politie heeft in verband met een onderzoek naar een afpersing, invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden. Bij de doorzoekingen is een grote hoeveelheid amfetamine, XTC en wiet aangetroffen en in beslag genomen.

In de zomer van 2019 startte de politie een onderzoek naar een mogelijke afpersing waarbij een jongen werd gedwongen om geld van zijn rekening te halen. Het onderzoek leidde naar de aangehouden verdachten. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachten vals geld gebruikten om via internet telefoons te kopen. In totaal hebben twaalf benadeelden bij de politie aangifte gedaan van het ontvangen van vals geld voor hun telefoon die ze via internet hadden verkocht. De gedupeerden wonen in Brabant en Limburg. De politie verdenkt de hoofdverdachte, de vrouw uit het Vastenavondkamp en de man uit Reuver van betrokkenheid bij de bedreiging en de aankopen met vals geld.

In een woning in de Hazenkamp in Blerick heeft werd de hoofdverdachte inzake de afpersing aangehouden. Twee medebewoners, een man en een vrouw, van deze zijn eveneens aangehouden op verdenking van de aanwezigheid van verdovende middelen. In de woning trof de politie 7,5 kg amfetamine en 2,5 kg XTC tabletten aan. Ook werd een geldbedrag van 1700 euro in beslag genomen.

In een woning in het Vastenavondkamp werd de bewoonster aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de afpersing in 2019. In deze woning trof de politie een hoeveelheid wiet aan. In een woning in Reuver werd de bewoner aangehouden, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij de afpersing. Alle vijf de verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.