Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Justitie blundert voor derde keer met foto’s Mocro Maffia kroongetuige in dossier

Justitie blundert voor derde keer op rij met foto van Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, in het strafdossier in het Marengo-proces.

Het OM heeft deze week vastgesteld dat in een nieuwe versie van het Marengo-strafdossier, dat aan de rechtbank en de verdediging is verstrekt, opnieuw onbedoeld foto’s van de kroongetuige zijn opgenomen. De fout is gemaakt bij het samenstellen van een digitaal bestand.

Het gaat om dezelfde foto’s die eerder zijn opgenomen in het dossier. Om de fout te herstellen is donderdag aan de rechtbank en de verdediging gevraagd de desbetreffende cd-rom te ruilen voor een geschoond exemplaar.

Binnen het Landelijk Parket wordt de gemaakte fout hoog opgenomen en grondig onderzocht. De gang van zaken maakt het noodzakelijk de werkwijze rond het samenstellen van (digitale) strafdossiers opnieuw tegen het licht te houden en aan te passen, aldus een woordvoerder van justitie.

Ridouan T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef. Kort na de aanhouding werd hij het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is recent ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.