Partij harddrugs en wietkwekerij gepakt bij doorzoekingen in langer lopend onderzoek drugsverdachte

De politie heeft in een langer lopend onderzoek naar een verdachte een partij harddrugs en een wietkwekerij aangetroffen bij doorzoekingen in Eindhoven en Den Bosch.

De Eindhovense politie was al een tijdje bezig met een onderzoek naar een 31-jarige man uit Polen. Toen de verdachte donderdag zijn auto pakte en vertrok werd hij dan ook gevolgd door agenten. Deze zagen hem uiteindelijk met enkele tassen een huis in Den Bosch binnen gaan en later met een andere tas weer naar buiten komen. De man kreeg even later op de snelweg A2 een stopteken en bij een doorzoeking van zijn wagen werd de tas aangetroffen. Daarin bleken enkele kilo’s amfetamine te zitten. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen.

Na de aanhouding werd besloten om doorzoekingen te verrichten in een woning in Eindhoven waar de verdachte verbleef en de woning in Den Bosch. In Eindhoven werd niets aangetroffen. In de woning in Den Bosch werd een kleine wietkwekerij met 20 planten aangetroffen. Ook werden enkele liters vloeistof aangetroffen. Het gaat mogelijk om amfetamineolie en wordt verder onderzocht. In het huis werd een 37-jarige man aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.