© Nintendo

Politieagenten ontslagen na negeren oproep overval om Pokémon Go te spelen

Twee Amerikaanse politieagenten zijn ontslagen nadat ze een oproep om op een overval af te gaan, negeerden om Pokémon Go te spelen.

De agenten waren in 2017 werkzaam bij de politie in Los Angeles toen ze een oproep kregen inzake een overval. De twee negeerden dit en speelden liever Pokémon. Hun gesprek in de politieauto werd opgenomen en is nu via een rechtszaak, die de agenten hadden aangespannen, openbaar geworden. Te horen is hoe de agenten bespraken welke zeldzame Pokémons ze op het spoor waren.

De agenten gaven eerder toe dat ze niet op de oproep hadden gereageerd, maar ontkenden dat het was omdat ze Pokémon aan het spelen waren. De twee vochten hun ontslag aan maar hebben de zaak vorige week in hoger beroep verloren. De rechtbank was het eens met hun werkgever, de politie van Los Angeles.

Pokémon Go was een enorme hype in de zomer van 2016. Met een telefoon jagen spelers op fictieve pokémons. Deze moet men vangen en vervolgens trainen om te vechten tegen andere Pokémons. De ontslagen agenten hebben nu alle tijd van de wereld om te jagen op de fictieve figuurtjes.