Wiet, donkere wolken en regen op komst. © crime-nieuws.nl

Partij wiet gepakt in auto na ‘levensgevaarlijke vluchtpoging’ bij controle politie

De politie heeft een man die op een levensgevaarlijke manier op de vlucht sloeg in Roosendaal, gepakt met een partij wiet.

Op zondagavond parkeerde een bestuurder rond 19.00 uur zijn auto in de buurt van een flatgebouw aan de Lodewijkdonk. Twee agenten besloten de inzittenden te controleren en zijn naar het voertuig gegaan. Toen de twee vlakbij de auto stonden, scheurde deze plotseling met piepende banden weg. Hierbij doken de agenten weg omdat ze anders aangereden zouden worden. Ze raakten niet gewond.

Meerdere eenheden in Roosendaal werden geïnformeerd over het signalement van de auto. De politie zag even later de auto en hebben de wagen weten te stoppen. De bestuurder wist te ontkomen en de passagier, een man (22) uit Roosendaal werd aangehouden.

De politie is een onderzoek gestart. De twee agenten deden beiden aangifte van poging tot zware mishandeling. In de auto werd bijna een kilo wiet gevonden en in beslag genomen.

De politie heeft een vermoeden wie de bestuurder is geweest en is op zoek naar hem. De man wordt dringend gevraagd zich op het politiebureau te melden. Het onderzoek is in volle gang.