© Pexels

Pastoor schuldig bevonden en riskeert 20 jaar cel na misbruik parochiaan van zijn kerk

Een pastor in het Amerikaanse Maryland is schuldig bevonden aan seksueel misbruik van een parochiaan van zijn kerk in Montgomery County.

Pastor Erick Odir Vidal-Fuentes van de Iglesia Pentecostal El Fin Viene, 39 jaar oud, is op dinsdag veroordeeld voor verkrachting in de tweede graad en een seksueel misdrijf in de vierde graad tegen een parochiaan, zo meldde de politie van Takoma Park in een persbericht.

Volgens John McCarthy, de openbaar aanklager van Montgomery County, heeft Vidal-Fuentes “misbruik gemaakt van zijn positie als hoofd van een kerk om het vertrouwen van deze parochiaan te winnen en heeft hij vervolgens haar vertrouwen geschonden door haar slachtoffer te maken.”

Het kantoor van de openbaar aanklager verklaarde dat het misbruik plaatsvond op 29 september 2020 in de Iglesia Pentecostal El Fin Viene in Takoma Park. In juni 2021 begon de politie van Takoma Park met het onderzoek naar de beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Vidal-Fuentes werd gearresteerd toen hij op 5 augustus 2021 de kerk verliet en werd aangeklaagd voor verkrachting in de tweede graad en een seksueel misdrijf in de vierde graad.

De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt. De veroordeling staat gepland voor 4 oktober en Vidal-Fuentes kan tot 20 jaar gevangenisstraf krijgen.

Er loopt momenteel een tweede zaak van seksueel misbruik tegen Vidal-Fuentes. Een andere kerklid is naar voren gekomen en heeft tijdens dit proces getuigd.