Patiënten gedood door verpleger met heftige kater na nacht zuipen omdat ze te luidruchtig waren

Een verpleger heeft patiënten om het leven gebracht omdat ze te luidruchtig waren voor zijn heftige kater na een nacht zuipen.

Het opmerkelijke incident deed zich voor in november 2020 in een ziekenhuis in München. De 26-jarige Mario G. deed zich voor als hulpverlener en was enige tijd werkzaam op die locatie. Na een nacht flink zuipen moest hij aan het werk maar kon dit bijna niet vanwege zijn heftige kater. Omdat een aantal patiënten bleef praten besloot G. ze een overdosis kalmerende middelen toe te dienen. Twee bejaarden van 80 en 89 jaar oud overleefden dit niet.

Na onderzoek kwam de verdachte in beeld en is aangehouden. G. riskeert een levenslange celstraf als hij schuldig wordt bevonden, zo bleek tijdens de zitting deze week. ‘Ik heb een grote fout gemaakt. Ik was dronken geweest en had maar één optie: ze verdoven. Het spijt me heel erg, het was niet de bedoeling ze te vermoorden’, aldus G.

Tijdens de rechtszaak bleek dat de man met een ernstig alcoholprobleem kampt. In een periode van vier maanden dat hij in het ziekenhuis werkte dronk hij naar eigen zeggen dagelijks. Het ging om enorme hoeveelheden. Op vrije dagen dronk hij ruim drie flessen wodka en 20 tot 25 biertjes. Ook ging hij regelmatig naar een bar en werkte daar 30 shotjes Jägermeister naar binnen.