De man die bekend is gaan staan als ‘pedoactivist’ na een uitzending van ‘Danny op Straat’ hoeft van de rechtbank zijn woning niet uit.

De 25-jarige Nelson M. was op 13 februari 2020 te zien in een aflevering van ‘Danny op straat’ op NPO. Het onderwerp van deze uitzending was ‘pedo-activisme’. De man heeft zich laten interviewen in zijn woning en heeft hierin controversiële uitspraken gedaan over ‘relaties’ met (jonge) kinderen. Na deze uitzending vond voor zijn woning een protestactie plaats.

De kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft in kort geding besloten dat de man uit Lelystad zijn woning in Lelystad voorlopig niet uit hoeft. Woonstichting Centrada vroeg de rechtbank om de huurder uit zijn woning te zetten omdat hij hinder of overlast aan omwonenden zou veroorzaken.

De rechter is echter van mening dat Centrada onvoldoende heeft aangetoond dat sprake is van een zodanig geëscaleerde situatie dat er direct ingegrepen moet worden. Direct na de uitzending heeft één spontane protestactie van een kleine groep mensen bij het complex plaatsgevonden. Die actie heeft verder niet tot incidenten geleid.

In het dossier zitten helemaal geen verklaringen van omwonenden waaruit blijkt dat sprake is van grote onrust of een gevoel van onveiligheid. Op dit moment hoeft de man dus niet meteen zijn huis uit. In de bodemprocedure kan uitgezocht worden of er voldoende reden is om de huurovereenkomst toch te beëindigen. De aflevering waarin M. de bizarre uitspraken doet over kinderen is (klik) hier te zien.