Een vrouw uit Utrecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf na spugen in het gezicht van een agent en dreigen met corona.

Agenten zijn afgelopen woensdag naar de woning van de 49-jarige vrouw gereden vanwege een melding. Omdat de agenten geen contact kregen met haar zijn zij met een slotenmaker de woning binnengegaan. Daar roken ze een sterke alcohollucht bij de vrouw. Na een gesprek zei de vrouw tegen de agent ‘ik maak je af’ waarna zij opstond en één van de agenten bij de keel greep.

Later in het cellencomplex heeft de vrouw aangegeven dat zij een corona-patiënt is en spuugde één van de agenten vol in het gezicht. Tijdens de rechtszaak heeft de vrouw aangegeven dat zij zich niets van de bewuste woensdag kan herinneren omdat zij onder invloed was van alcohol.

De politierechter vindt het extra kwalijk dat de vrouw de agent, die juist in deze tijd op steun moeten kunnen rekenen, mishandeld heeft. De agent zit op dit moment in een sociaal isolement, zij kan geen contact hebben met haar familie omdat zij niet weet of zij besmet is. Dat de vrouw aangeeft dat zij geen corona heeft en nog geen symptomen daarvan vertoont maakt dat niet anders.

Volgens de officier moet het spugen worden gekwalificeerd als bedreiging, maar de politierechter vindt de juridische kwalificatie mishandeling meer op zijn plaats. De vrouw heeft nu vier weken gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk opgelegd gekregen. Naast de gevangenisstraf moet de vrouw ook een schadevergoeding betalen.