Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Peter R. de Vries weggestuurd bij rechtszaak topcrimineel Willem ‘De Neus’ Holleeder

Misdaadjournalist Peter R. de Vries was ook aanwezig bij de rechtszaak tegen Willem Holleeder maar is al snel naar huis gestuurd.

De Vries is getuige in de strafzaak en wordt zodoende in april gehoord door de rechtbank. De regel is dat getuigen niet in de zaak aanwezig zijn op momenten dat verdachte Willem Holleeder zelf wordt gehoord. Vlak voordat het verhoor werd gestart riep de rechtbankvoorzitter de misdaadjournalist naar voren en kreeg hij te horen dat hij moest vertrekken.

De inhoudelijke behandeling van de omvangrijke strafzaak tegen Holleeder is vandaag van start gegaan en zal enige tijd in beslag gaan nemen. Zijn zussen Astrid en Sonja, en zijn ex Sandra den Hartog hebben belastende verklaringen afgelegd tegen de Heineken-ontvoerder.

‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.