© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Verdachte aangehouden in onderzoek liquidatiepoging op vrouw in Oss

De politie heeft in het onderzoek naar een poging tot liquidatie van een vrouw uit Oss een man (47) uit Herpen aangehouden. Vorig jaar werd ook al een verdachte aangehouden in deze zaak.

De 47-jarige man werd vanochtend aangehouden en wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de poging moord op de rijschoolhoudster Bianca van der H. uit Oss. In april 2015 werd ze in haar eigen woning van dichtbij onder vuur genomen en raakte lichtgewond.

De nu aangehouden verdachte wordt niet verdacht van het lossen van de schoten op het slachtoffer. Van wat dan wel, wil de politie op dit moment in het onderzoek niet toelichten. Eerder werd al een verdachte aangehouden in deze zaak. Deze man wordt gezien als de vermoedelijke schutter en is opgepakt in een TBS-instelling in Venray, waar hij vastzat voor een gewapende overval.

De politie gaat er vanuit dat er een link is met de poging tot liquidatie in Oss en een mislukte moordaanslag op een vrouw in Berghem op 10 juli 2016. De recherche gaat er vanuit dat de aanslag op de vrouw in Berghem eigenlijk gericht was op het slachtoffer uit Oss maar dat de daders zich hebben vergist. Het onderzoek naar beide zaken wordt voortgezet.