Pgp-telefoons verdwenen drugscrimineel opgedoken, cold case mogelijk heropend

In het onderzoek naar de verdwenen crimineel Henk Vierwind zijn twee pgp-telefoons opgedoken.

De verdwijning van de 50-jarige man uit Nederweert wordt inmiddels door de politie behandeld als een cold case. De weduwe van Vierwind heeft De Telegraaf getipt over de vondst van twee BlackBerry telefoons die hij in gebruik had. De politie Oost-Nederland gaat het onderzoek mogelijk heropenen.

De crimineel is al sinds 6 december 2013 vermist. Sindsdien doet de politie onderzoek naar wat er precies met hem is gebeurd. In januari 2014 werd nog een woning in Nederweert doorzocht. Hier zou het slachtoffer vlak voor zijn dood mogelijk nog een afspraak hebben gehad. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat Vierwind ernstig werd bedreigd en enige tijd naar een vakantiepark op de Veluwe was gevlucht. Op 6 december vertrok hij vanuit Harderwijk in een Volvo naar Nederweert voor een afspraak.

Volgens de weduwe zou een crimineel met de bijnaam ‘Puntkop’ achter de verdwijning zitten. Dat schrijft De Telegraaf. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s rond de verdwijning van Vierwind, die groot was in de handel van synthetische drugs. Of de gevonden pgp’s nieuwe informatie op zullen leveren is nog niet bekend.