Moordenaar op bijzondere wijze in de val gelokt voor dubbele moord uit 1976 met nep enquête

In de Verenigde Staten is een verdachte op bijzondere wijze in de val gelokt voor een dubbele moord uit 1976 met een nep enquête.

De 84-jarige Amerikaan werd eerder deze week veroordeeld tot twee keer levenslang voor de dubbele moord in 1976. Pas in 2019 viel hij door de mand nadat de politie via een nep enquête bewijs in handen kreeg tegen de verdachte.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de dader uit een bepaalde familie moest komen. Van meerdere verdachten werd het DNA getest, maar niet dat van de vermeende moordenaar, Raymand Vannieuwenhoven. De man verliet bijna nooit zijn woning en ook liet hij zijn afval niet ophalen. Zodoende kon het onderzoeksteam niet aan zijn DNA komen.

Daarop besloot de politie om op creatieve wijze alsnog een monster in handen te krijgen. Er werd een neptevredenheidonderzoek over het korps opgestuurd naar de woning van Vannieuwenhoven dat hij vervolgens ingevuld en per post weer moest terugsturen. de verdachte moest de envelop dicht likken en op deze wijze kreeg de politie zijn DNA in handen. Vervolgens bleek er een match te zijn en is de man aangehouden.

Volgens de rechtbank is Raymand Vannieuwenhoven verantwoordelijk voor de moord op de twee verloofde twintigers uit de staat Wisconsin. Zij werden beroofd en om het leven gebracht tijdens een kampeertrip. De vrouw werd voor haar dood ook verkracht.

De verdachte claimt nog altijd onschuldig te zijn. Volgens zijn advocaat heeft de politie het cruciale bewijs op een onwettige manier in handen gekregen en kan zijn cliënt niet veroordeeld worden voor de dubbele moord. De rechter ging hier niet in mee en heeft twee keer levenslang opgelegd.

De dubbele moordenaar Raymand Vannieuwenhoven ©️ Marinette County Jail