© Politie

Pillenmachine, partij harddrugs, blokkenpers en cash gepakt in onderzoek productie xtc

De politie heeft in een onderzoek naar de productie van xtc zeven verdachten aangehouden. Bij de actie werd onder meer drugs en een pillenmachine in beslag genomen.

De aanhoudingen volgden na een langer lopend rechercheonderzoek. Op 27 maart 2020 werd in Waalwijk een tabletteerinrichting aangetroffen die meer dan 5000 xtc-pillen per uur kon draaien. Daarnaast werden ook verschillende stempels, kleurmiddel en cellulose aangetroffen.

Bij een doorzoeking in Uden werd een opslaglocatie aangetroffen met bijna 8000 kilo caustic soda, meer dan 1500 liter fosfor- en mierenzuur en een paar duizend amfetaminepillen. Bij het pand in Uden stond ook een vrachtwagen met daarin 17000 liter aan chemicaliën en oplosmiddel. De politie kon destijds nog geen verdachten aangehouden.

De recherche kreeg na onderzoek meerdere verdachten in beeld. Op dinsdag werden de zeven personen aangehouden. Het gaat om zeven mannen in de leeftijd van 23 tot 58 uit onder meer Tilburg en Uden. Er werden doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijven in Uden, Gemert, Tilburg, Kapel Avezaath en Schaijk. Op deze locaties werd meer dan 30 kilo synthetische drugs aangetroffen, een tabletteerinrichting, een blokkenpers en 45.000 euro. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.