Verdachte aangehouden voor bestellen MDMA pillen via de post

De politie heeft een verdachte uit Hillegom aangehouden voor het ontvangen van drugs per post.

Bij een supermarkt in Hillegom werd in maart 2019 een envelop bezorgd die gericht was aan een onbekende persoon. Enkele dagen na het binnenkomen van de post kwam een jongen de envelop ophalen. Hij kreeg de envelop mee nadat hij zijn legitimatiebewijs had laten zien en bleek dat de naam op de envelop redelijk overeenkwam met zijn naam.

Toen enkele weken later opnieuw een envelop werd bezorgd en opnieuw een jongen bij de supermarkt aanklopte om hem op te halen, kreeg de jongen de envelop niet mee. In plaats daarvan waarschuwde een medewerker van de supermarkt de politie en overhandigde de envelop aan een agent.

Uit onderzoek bleek dat in deze envelop 35 pillen MDMA zaten. De politie deed verder onderzoek en achterhaalde de identiteit van de 17-jarige jongen. Hierop is enkele keren contact geweest met de verdachte en kreeg hij uiteindelijk het verzoek zich begin juni 2020 te melden op het politiebureau.

De tiener is niet komen opdagen waarop de politie besloot de verdachte vanochtend thuis op te halen. Na verhoor mocht de 17-jarige jongen weer naar huis. Hij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.