De politie heeft woensdagochtend de N18 bij Varsseveld afgesloten in verband met mogelijke explosieven in een Audi. Vermoedelijk gaat het om de vluchtauto van plofkrakers en gaat het hier mogelijk om de beruchte Audi-bende.

De achtervolging begon rond 03.30 uur bij Winterswijk. De politie zag hoe een Audi met hoge snelheid voorbij reed en zetten de achtervolging in. Bij Varsseveld konden politieauto’s het voertuig blokkeren waardoor deze in de sloot belandde. De Audi bleek te zijn gestolen en had gestolen kentekenplaten.

De twee inzittenden gingen er direct vandoor. Eén van hen kon na een korte achtervolging op een akker worden aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen. Via Burgernet is aan mensen in de buurt gevraagd om uit te kijken naar de gevluchte verdachte.

In de auto troffen agenten gasflessen aan. Dit soort flessen worden gebruikt bij plofkraken. Door de mogelijke explosiegevaar werden de A18 en N18 afgezet. Toen de situatie veilig bleek zijn de N18 en A18 weer vrijgegeven. De politie onderzoekt nu of het duo strafbare feiten heeft gepleegd. Daar kunnen op dit moment geen verdere mededelingen over worden gedaan.