In het hoger beroep in de Staatsliedenbuurt-zaak laaiden de emoties hoog op en kwam het een paar keer tot een woordenwisseling. De vermeende doelwit van de schutters, Benaouf A., dreigt de complete familie van één van de verdachten uit te roeien.

Het hoger beroep in deze zaak is afgelopen maandag gestart. Vandaag waren er veel spanningen in de rechtszaal aangezien het vermeende doelwit, Benaouf A., kwam getuigen.

Benaouf A. zegt bedreigingen te hebben ontvangen uit de hoek van de familie van Anouar B. Als A. zou komen getuigen zou zijn familie gevaar lopen. Op de vraag wie die bedreigingen dan heeft geuit, zegt Benaouf A. tegen de advocaat van Anouar B., ‘vraag dat maar aan uw cliënt’.

A. gaf toe dat als er ook maar iets gebeurt met zijn familie hij wraak zal nemen. De onthoofding van Nabil Amzieb zal kinderspel lijken in vergelijking met de wraakactie van Benaouf. Na deze uitspraak kwam het tot een woordenwisseling tussen Anouar B. en A.

‘Ik weet niet wat hij wil’, ‘ik ken die hele pannenkoek niet’, aldus Anouar B. Hier reageerde Benaouf A. weer boos op met: ‘Pannenkoek? Ik ga je laten zien vriend!’. Op een gegeven moment lacht B. cynisch waarop A. zegt ‘hij lacht wel maar ik meen het’.