Plofkraak op pand juwelier centrum Amsterdam, politie zoekt getuigen

De Amsterdamse politie onderzoekt een plofkraak op een juwelier en zoekt mogelijke getuigen.

In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 augustus omstreeks 03.20 uur werd de politie gealarmeerd over een explosie bij een winkelpand in de Herenstraat in het centrum van de stad. De ontploffing heeft aanzienlijke schade veroorzaakt en de recherche is een onderzoek gestart, waarbij getuigen van het incident van essentieel belang kunnen zijn.

Buurtbewoners werden opgeschrikt door een harde knal en rookontwikkeling bij de winkel in de Herenstraat. Na de explosie zagen getuigen twee verdachten te voet wegvluchten in de richting van de Prinsenstraat. De schade als gevolg van de ontploffing is voornamelijk zichtbaar in gebroken ruiten van meerdere panden in de straat. Gelukkig was er op het moment van de explosie niemand aanwezig in de winkel. Echter, een buurtbewoner die naar buiten kwam na het incident raakte gewond aan een voet door het glas op de grond en moest door een ambulance worden geholpen.

De politie was snel ter plaatse en heeft de Herenstraat afgezet voor onderzoek. Diverse gespecialiseerde eenheden, waaronder de brandweer, de recherche, een teamleider explosievenverkenner, forensische opsporing en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, waren betrokken bij het onderzoek.

De recherche is momenteel bezig met een grondig onderzoek om de oorzaak en toedracht van deze explosie te achterhalen. Daarbij is het van groot belang om eventuele getuigen en beeldmateriaal te verzamelen die kunnen bijdragen aan het oplossen van deze zaak.

De politie roept daarom iedereen op die iets verdachts heeft gezien rondom de winkel in de Herenstraat in de nacht van 2 op 3 augustus, of die beschikt over relevante beelden, om zich te melden bij de autoriteiten. Het verstrekken van informatie kan cruciaal zijn om de daders van deze explosie op te sporen en de veiligheid van de omgeving te waarborgen.