De afgelopen nacht zijn plofkrakers druk bezig geweest op twee verschillende locaties. De criminelen sloegen toe bij geldautomaten in De Meern en Tilburg.

Agenten kregen rond 03.30 een melding dat bij een geldautomaat aan de Oranjelaan in De Meern een alarm afging. Ter plaatse troffen agenten aanwijzingen die duiden op een poging plofkraak. Daarop besloten zij om de omgeving af te zetten voor verder onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd erbij gehaald en een aantal woningen ontruimd.

Met behulp van een robot kon de achtergebleven explosief worden verwijderd en op andere locatie tot ontploffing gebracht. Aan het begin van de ochtend konden de mensen weer terug naar huis en kon de politie een onderzoek instellen en sporen veiligstellen op en rond de geldautomaat.

Kort na de plofkraak in De Meern was het raak in Tilburg. Bij de politie kwamen rond 04.00 uur meerdere meldingen binnen van getuigen die een knal hoorden op het Verdiplein. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen beschadigde geldautomaat aan. Na de explosie zijn twee scooters weggereden. Ondanks de snelle inzet van een politiehelikopter zijn er geen verdachten aangehouden.