Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

‘Poging liquidatie beruchte Servische crimineel in Amsterdam vanwege 10 miljoen euro’

De liquidatie in een horecagelegenheid (pizzeria) in Amsterdam waarbij de eigenaar om het leven kwam, zou mogelijk te maken hebben met 10 miljoen euro verdwenen misdaadgeld.

Volgens Het Parool worden Jovan Durovic en zijn Zemunclan beschuldigd van het roven van 10 miljoen euro. Het geld moest naar Dubai worden gebracht maar is daar nooit aangekomen. Durovic zou vanwege het conflict de Balkan zijn ontvlucht maar werd uiteindelijk in Nederland opgespoord.

Of dit daadwerkelijk het geval is en aanleiding voor de schietpartij wordt onderzocht door de politie. De eigenaar van La Piccola Baracca, de 49-jarige Goran Savic, is vermoedelijk toevallig geraakt en was waarschijnlijk niet het doelwit van de schutter. De man is kort na de schietpartij overleden. Het echte doelwit ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De politie heeft kort na de dodelijke schietpartij een 41-jarige man uit Amstelveen aangehouden. In zijn auto werd een vuurwapen gevonden. Mogelijk was er een tweede man bij betrokken. De recherche onderzoekt de zaak en houdt rekening met meerdere scenario’s.