Politie arresteert verdachte wegens wapen- en drugsvondst na wilde ontsnappingspoging

Een 27-jarige man uit Breda is gearresteerd op verdenking van het dragen van een vuurwapen en drugs.

Tijdens een controle van zijn auto probeerde hij volgens een woordvoerder bijna twee agenten aan te rijden voordat hij op de vlucht sloeg.

Op de avond van dinsdag 8 augustus, rond 19.00 uur, merkten agenten in de wijk Boeimeer een verdachte auto op met de 27-jarige bestuurder. Toen ze de auto ter hoogte van het Graaf Hendrik III plein wilden controleren, troffen ze een plastic tasje aan in de auto. Toen een agent vroeg om in het tasje te kijken, gaf de verdachte plotseling gas en probeerde weg te komen. Twee agenten moesten snel opzij springen om niet geraakt te worden.

De achtervolging begon en leidde door de Grote Spie en de Langendijk. Hoewel de verdachte door zijn hoge snelheid tijdelijk aan het zicht ontsnapte, werd de auto uiteindelijk opgemerkt door een oplettende voorbijganger die aangaf dat de auto de Oranjeboomstraat was ingegaan.

De auto stopte vervolgens aan de Amundsenweg. De verdachte stond naast de auto en leek iets over een hek te gooien. Nadat de politie hem had gearresteerd, ontdekten ze aan de andere kant van het hek een wapen, geladen en klaar voor gebruik. Bovendien werden er meerdere zakjes cocaïne naast het wapen aangetroffen. De verdachte is naar het cellencomplex overgebracht en blijft in hechtenis.