Wietkwekerij in meerdere ruimtes ontdekt en opgerold na tip via Meld Misdaad Anoniem

De politie heeft na een tip via Meld Misdaad Anoniem een wietkwekerij ontdekt en opgerold.

Op dinsdag 8 augustus rond 14.30 uur heeft de politie een wietkwekerij ontdekt in een woning aan de Laan van Berlijn in Haarlem. In de woning werden meer dan 200 wietplanten verspreid over drie ruimtes aangetroffen. Vooralsnog zijn er geen arrestaties verricht, en de politie zet het onderzoek voort.

De wietkwekerij kwam aan het licht dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem. Naast de wietplanten werden er ook apparatuur en benodigdheden voor de kweek aangetroffen. Zowel de planten als de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Voor de veiligheid van de bewoners en hulpverleners werd het appartementencomplex waarin de woning zich bevond tijdelijk ontruimd vanwege mogelijke gevaarlijke gassen. Na onderzoek door de brandweer bleek echter dat er geen gevaar was, en na ongeveer een half uur konden de bewoners weer terugkeren naar hun woningen.

De politie zal op een later moment in gesprek gaan met de huurder(s) van de betreffende woning over de aangetroffen wietkwekerij.