Politie doet inval op verjaardagsfeestje na tip: gasten verstopt in kasten en wc

De politie heeft na een tip van een ‘oplettende burger’ een inval verricht bij een illegaal verjaardagsfeest in Velsen-Noord.

Agenten stelden vrijdagavond een onderzoek in na een tip dat er mogelijk een feestje plats zou vinden aan de Eendrachtsstraat. Het was niet direct duidelijk in welke pand het feest was waarop de politie groots heeft ingezet. Behalve agenten stelden ook handhavers en een hondengeleider een onderzoek in.

Na een zoekactie werd het vermoedelijke pand gelokaliseerd en de politie belde aan. Twee jonge mannen deden de deur open en beweerden als enige aanwezig te zijn in het pand. De agenten kregen argwaan vanwege het aantal jassen en tassen op de grond. Eenmaal binnen bleken er meerdere personen verstopt te zijn in kasten, toiletten en andere ruimtes. Er bleken in totaal elf personen aanwezig te zijn.

De aanwezigen zijn bekeurd voor het overtreden van de coronaregels en voor het overtreden van de avondklok. Er werden ook een aantal boetes uitgedeeld vanwege het niet kunnen tonen van een identiteitskaart.