Politie en justitie roepen mogelijke slachtoffers The Voice of Holland op om zich te melden

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) roepen slachtoffers van mogelijke zedendelicten rond The Voice of Holland op om zich te melden.

Er zou volgens het OM sprake zijn van allerlei soorten van ongepast gedrag, waaronder mogelijk ook strafbare feiten. Mensen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op om zich te melden en eventueel aangifte te doen. Ook mensen die mogelijk getuige zijn geweest van strafbare feiten, worden verzocht zich bij de politie te melden.

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben een gesprek gehad met het advocatenkantoor Van Doorne dat in opdracht van tv-producent ITV Studios onderzoek doet naar de vermeende misstanden. De uitkomst van dit gesprek is dat mogelijke slachtoffers van zedendelicten worden opgeroepen zich bij de politie te melden.

Eerdere gesprekken met anderen dan de politie kunnen volgens een woordvoerder negatieve effecten hebben op de betrouwbaarheid van verklaringen die bij de politie worden afgelegd. Dat kan schadelijk zijn voor een eventueel strafrechtelijk onderzoek.