© opsporing verzocht

Politie geeft beelden vrij liquidatie Luana Luz Xavier in Amstelveen

De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht beelden getoond van de liquidatie van de 34-jarige Luana Luz Xavier in Amstelveen op 8 december 2014. Op de beelden is te zien hoe een schutter op koele wijze de vrouw doodschiet terwijl haar dochter naast haar staat.

De politie heeft geen beelden getoond van de daadwerkelijke liquidatie. Op het moment dat de schutter gaat schieten stopt de video. Door het vrijgeven van de beelden hoopt de politie de zaak zo snel mogelijk op te lossen. Ook is er een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de gouden tip.

In de uitzending werd verteld dat Luana Luz Xavier vermoedelijk is geliquideerd omdat ze een relatie had of zou hebben gehad met één van de hoofdrolspelers in de Amsterdamse liquidatie oorlog. Die hoofdrolspeler, Najib “Ziggy” H., wordt volgens de politie zelf ook internationaal gezocht maar van hem is sinds september 2014 niets meer vernomen.

De liquidatie op Luana Luz Xavier was volgens de politie grondig voorbereid. Zeker vijf personen zouden betrokken zijn geweest bij de moord op de vrouw. Vermoedelijk is ze dagen van tevoren in de gaten gehouden voor de daders toesloegen op 8 december 2014.

© opsporing verzocht
© opsporing verzocht