Politie legt beslag op perceel in Assen in groot onderzoek naar witwassen

In een grootschalig onderzoek naar witwassen heeft de politie op maandag 8 juli beslag gelegd op een perceel aan de Witterweg in Assen.

Inval in vroege ochtend

In de vroege ochtend betrad de politie het terrein. De hele dag door hebben agenten zoekingen uitgevoerd in de panden en voertuigen op het perceel. Dit omvatte woningen, bedrijfsruimtes en stallencomplexen. Tijdens de zoeking zijn onder andere telefoons, computers en administratieve documenten in beslag genomen voor verder onderzoek.

Uitvoerig onderzoek

Het beslag komt na een uitgebreide onderzoeksperiode door de Dienst Regionale Recherche (DRR) van de Eenheid Noord-Nederland. De actie van vandaag is een belangrijke stap in de aanpak van witwassen, wat essentieel is voor de bestrijding van ernstige criminaliteit en ondermijning.

Het doel van deze aanpak is om te voorkomen dat crimineel geld opnieuw wordt geïnvesteerd in illegale activiteiten en om te zorgen dat criminelen niet langer ongestoord van hun illegale inkomsten kunnen genieten.

Voortgang van het onderzoek

Hoewel er op dit moment geen aanhoudingen zijn verricht, sluit de politie toekomstige arrestaties niet uit. Het onderzoek zal na maandag onverminderd doorgaan.

De politie roept eventuele getuigen of personen met relevante informatie op om zich te melden, zodat zij een completer beeld kunnen krijgen van de betrokkenheid van mogelijke verdachten in dit witwasnetwerk.