Politie liet tunnel ten onrechte afsluiten tijdens wilde achtervolging met wiet uit ramen

De politie in Zeeland heeft tijdens een achtervolging, waarbij wiet uit een auto werd gegooid, ten onrechte de Sluiskiltunnel laten afsluiten.

Op vrijdagavond ontstond een achtervolging met een bestuurder van een Franse auto die weigerde te stoppen. Hierbij werden meerdere zakken met wiet uit de auto gegooid. Daarop besloot een agent de Sluiskiltunnel af te sluiten.

Het doel was de achtervolgde Franse auto te doen stoppen en de bestuurder te kunnen aanhouden. Op verzoek van de politie heeft een medewerker van de tunnel daarom een slagboom bij de Sluiskiltunnel laten zakken. Voor die slagboom stond een zestal personenauto’s te wachten.

Deze handeling is niet conform de protocollen die gelden bij achtervolgingen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de politie een opstopping veroorzaakt om een verdachte te kunnen aanhouden, wanneer andere verkeersdeelnemers het risico zouden kunnen lopen hierbij betrokken te raken. De zaak wordt door de politie intern dan ook hoog opgenomen.

Op het moment dat vrijdagavond duidelijk werd dat de veiligheid voor zowel omstanders als politiemedewerkers in het geding zou kunnen komen is direct het commando gegeven de achtervolging te staken, aldus een woordvoerder. De achtervolgde auto verdween vervolgens uit beeld.