Politie maakte einde aan orgie met tientallen personen vanwege overtreding coronamaatregelen

In Frankrijk heeft de politie een orgie met tientallen deelnemers beëindigd vanwege overtreding van de coronamaatregelen.

De politie in Collégien in het departement Seine-et-Martie stelde vrijdagavond een onderzoek in na meldingen van buurtbewoners. Volgens de melders was er een feestje gaande in een steegje niet ver van de snelweg A4. Daarop besloot de politie een onderzoek in te stellen.

Op de betreffende locatie troffen agenten meerdere personen op een parkeerplaats. De elf personen kregen direct boetes opgelegd voor overtreding van de avondklok. Na overleg met justitie kreeg de politie toestemming om een magazijn te betreden waar het feestje gaande was.

Eenmaal binnen bleek er sprake te zijn van een orgie. Tientallen personen, in totaal ging het om 81 mensen, waren druk bezig in het pand en hielden geen 1,5 meter afstand. De politie heeft iedereen een boete gegeven en alle geluids- en lichtinstallaties in beslag genomen.

Drie verdachten zijn meegenomen voor verhoor op het politiebureau. Er is nu verder onderzoek ingesteld om de identiteit van de organisator te achterhalen.